sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Lyökin Pookin tarinaa

Jos ei joku vielä tiennyt, niin Gasthaus Pooki on saanut nimensä Lyökin pookista eli ravintolalla on aivan oikea esikuva. Eiköhän kerrota Lyökistä muutama sana lisää.

Lyökin pooki sijaitsee Uudenkaupungin edustalla. Innokkaimilla näytettäköön oikein kartta, missä tuo saari ja pooki todellisuudessa sijaitsee.



Näytä suurempi kartta

Kuten kartasta näkyy, niin merellä ollaan.

Uudenkaupungin Sanomissa kerrottiin kesällä 2007 kuinka Lyökin pookin kunnostyöt etenivät. Tuolloin pookille rakennettiin museoviraston ohjeiden mukaan muun muassa uusi katto, jonka povattiin kestävän seuraavat 100 vuotta. Samalla kertaa lähdettiin korjaamaan pookin pinnoitetta. Ensimmäisen kerran tuo oli tehty vuonna 1935, jonka jälkeen pintaremonttia tarvittiin uudemman kerran vasta 50 vuoden päästä. Uudenkaupungin Sanomissa Lauri Peltonen, Isokarin entinen luotsinvanha muistelee tuota vuoden 1985 remonttia. Ei mennyt remontti silloin kuulemma ihan suunnitelmien mukaan, kun heti saatiin olla vahinkoja korjaamassa. (Lähde: Uudenkaupungin Sanomat 19. heinäkuuta).

Vasemmassa reunassa näkyy mallinnos Lyökin Pookista.


Oletko sinä ollut käymässä Lyökin pookilla? Jos olet, niin kerro miltä Lyökissä nyt näyttää. Hätätapauksessa pookin näköiskappaletta voi käydä kurkkimassa Gasthaus Pookin edustalla. Tervetuloa!

Innokkaimmille löytyy lisää tietoa seuraavista osoitteista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti