torstai 23. syyskuuta 2010

Vuonna 1988 Pookissa juhlittiin kreikkalaisen teeman mukaan

Aikaisemminhan Gasthaus Pookissa oli jo järjestetty teemaviikkoja, joiden aikana pöydät oli katettu espanjalaisittain. Espanjalaisviikot olivat hyvin onnistuneita, joten nyt haluttiin kokeilla jotain uutta, mutta saman tyyppistä. Pookissa päätettiins siis järjestää kreikkailaisviikot!

Ala carte -lista laadittiin kreikkalaisen näköiseksi ja Pookiin tilattiin kreikkailaisteemaista ohjelmaa. Ala carte -listalta löytyi muun muassa moussakaa, lampaankyljyksiä ja mustekalaa. Ruuissa oli käytetty paljon myös fetaa, olivia, katkarapuja ja valkosipulia. Jälkiruuaksi tarjoiltiin muun muassa Afroditen suudelmaa. Jälkiruuan sisällöstä voi tentata vaikka Kaija Reijonsaarta, vieläköhän muistuu jälkiruoka 22 vuoden jälkeen mieleen?

Reijonsaaret kommentoivat tuolloin vuonna 1988, että kreikkalaisteemaan sopivaa rekvisiittaa oli huomattavasti hankalampaa löytyää, kuin espanjalaisteemaan sopivia koristeita. Sen sijaan Pookiin päätettiin tilata kreikkalaisen tanssin taitajia asiakkaille esiintymään. Ensi esiintymisessä oli peräti 12 taitavaa tanssijaa. Esiintymisensä lisäksi tanssijat myös opettivat tanssia.

Suomi-Kreikka -yhdistyksen tanssiryhmä Pookissa. Kuva ja tarinan lähde Vakka-Suomen Sanomat 28. tammikuuta 1988.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti