torstai 30. syyskuuta 2010

Vuonna 1991 Pookin pizzeria vaihtoi omistajaansa

Maailma näytti hieman erilaiselta vuonna 1991. Gasthaus Pookilla oli niin paljon liiketoimintaa, etteivät omistajat enää ehtineet seurustella vieraidensa kanssa, kun kaikki aika kului työn parissa. Oli siis aika siirtää osa toiminnasta muiden käsiin.

Helmikuussa 1991 Pookin pizzeria siirtyi Aarre Telinin ja Mihail Kostoulisin omistukseen. Samalla pizzerian imago muuttui hieman kreikkalaisemmaksi, koska uusilla omistajilla oli vahvasti kreikkalaista taustaa.

Kuva on julkaistu jossakin Uudenkaupungin paikallislehdistä  helmikuun 20. päivänä 1991.


Näytetäänpä vielä bonuksena Pookin äitienpäivän lounaan mainos Vakka-Suomen Sanomissa 7. toukokuuta 1992. Eikö olekin ihastuttava? :D
Rauha Janos Valmusen muistolle. Hänhän menehtyi vuonna 1999 Vehmaalla.


Seuraa blogiamme ja kuulet mielenkiintoisia tarinoita Gastahus Pookin menneisyydestä!

torstai 23. syyskuuta 2010

Vuonna 1988 Pookissa juhlittiin kreikkalaisen teeman mukaan

Aikaisemminhan Gasthaus Pookissa oli jo järjestetty teemaviikkoja, joiden aikana pöydät oli katettu espanjalaisittain. Espanjalaisviikot olivat hyvin onnistuneita, joten nyt haluttiin kokeilla jotain uutta, mutta saman tyyppistä. Pookissa päätettiins siis järjestää kreikkailaisviikot!

Ala carte -lista laadittiin kreikkalaisen näköiseksi ja Pookiin tilattiin kreikkailaisteemaista ohjelmaa. Ala carte -listalta löytyi muun muassa moussakaa, lampaankyljyksiä ja mustekalaa. Ruuissa oli käytetty paljon myös fetaa, olivia, katkarapuja ja valkosipulia. Jälkiruuaksi tarjoiltiin muun muassa Afroditen suudelmaa. Jälkiruuan sisällöstä voi tentata vaikka Kaija Reijonsaarta, vieläköhän muistuu jälkiruoka 22 vuoden jälkeen mieleen?

Reijonsaaret kommentoivat tuolloin vuonna 1988, että kreikkalaisteemaan sopivaa rekvisiittaa oli huomattavasti hankalampaa löytyää, kuin espanjalaisteemaan sopivia koristeita. Sen sijaan Pookiin päätettiin tilata kreikkalaisen tanssin taitajia asiakkaille esiintymään. Ensi esiintymisessä oli peräti 12 taitavaa tanssijaa. Esiintymisensä lisäksi tanssijat myös opettivat tanssia.

Suomi-Kreikka -yhdistyksen tanssiryhmä Pookissa. Kuva ja tarinan lähde Vakka-Suomen Sanomat 28. tammikuuta 1988.

torstai 9. syyskuuta 2010

Pookin liiketoiminnan konkarit vuonna1988

Tällä tavalla Pookissa pyöritettiin liiketoimintaa vuonna 1988. Kovia konkareita Reijonsaaret siis jo silloin!

Tämä juttu on julkaistu Turun Sanomissa 18. marraskuuta.


Reijonsaaret 1988. Kuva on julkaistu Turun sanomissa 18. marraskuuta 1988.

torstai 2. syyskuuta 2010

Gasthaus Pooki vuonna 1987

Espanja-viikot herätti paljon mielenkiintoa niin kylässä kuin lehdistössäkin. Tässä kirjoitus Uudenkaupungin Sanomista 7. maaliskuuta.


Jos oikein tarkasti katselee, niin kuvassa on erotettavissa paellan aineksia.



Namskis maiskis! Kaikki tietävät, että Pakkahuoneen vierasvenesatamasta saa hyviä munkkeja ja Gasthaus Pookista hyvää ruokaa. Näin oli jo vuonna 1987. Kirjoitus julkaistu Uudessa-Suomessa 9. heinäkuuta 1987.



Jos et näe lukea tekstiä, artikkelin kuvaa klikkaamalla kuva aukeaa uuteen ikkunaan ja teksti näkyy suurempana.
Jo vuonna 1987 Reijonsaaret kertoivat viihtyvänsä Uudessakaupungissa.